MEB, CUMHURİYETİN 100. YIL WEB SİTESİNİ ERİŞİME AÇTI  
MEB, CUMHURİYETİN 100. YIL WEB SİTESİNİ ERİŞİME AÇTI

MEB, CUMHURİYETİN 100. YIL WEB SİTESİNİ ERİŞİME AÇTI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yıl boyunca gerçekleştireceği faaliyetleri kamuoyuyla paylaşmak ve görünürlüğünü artırmak amacıyla oluşturduğu "yuzuncuyil.meb.gov.tr" sitesini erişime açtı.


Millî Eğitim Bakanlığınca cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlerin kamuoyuyla paylaşılması ve görünürlüğünün artırılması için erişime açılan "yuzuncuyil.meb.gov.tr" internet sitesinde; cumhuriyet kazanımlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikler, yarışmalar, sempozyumlar, çalıştaylar, sanatsal ve kültürel faaliyetler yer alacak. Ayrıca sitede 100. yıl için oluşturulan sanat galerisi gibi farklı sayfalar da yer alacak.

 

Cumhuriyet'in 100. yaşına özel, merkez teşkilatına bağlı tüm genel müdürlükler ile 81 il ve yurt dışı temsilcilikler tarafından yapılacak etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası ve yıl içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Millî Mücadele kahramanları ve vatan sevgisini konu alacak şekilde planlandı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı adına 100. yıl kutlamaları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor.

 

Kutlamalar kapsamında, tören ve etkinlik programlarının hazırlanıp uygulanması için il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilciliklerinde kutlama komisyonları oluşturuldu.

 

Bu kapsamda; üniversiteler, kamu kurumlarının iş birliğiyle hazırlanan cumhuriyetin 100. yaşına özel etkinliklerde cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele kahramanları, istiklal, istikbal, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması konularını ele alan faaliyetler düzenleniyor.

 

Tüm bu etkinliklerin yer aldığı/alacağı internet sitesinde her projeye ilişkin detaylı bilgilere ulaşılabiliyor.

 

Cumhuriyetin 100. yıl web sitesine ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.