Erdem, Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi´ne katıldı  
Erdem, Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi´ne katıldı

Erdem, Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, DSİ ve TRT Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ve Avrupa Birliğince finanse edilen "Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi"nin kapanış konferansı yapıldı.

Erdem, Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi´ne katıldı

Programda konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise bireyin çevre konusunda küçük yaştan başlayarak önce ailede sonra okulda eğitilmesi gerektiğine değindi. Suyun medeniyetler için büyük öneme sahip olduğunu belirten Erdem, büyük uygarlıkların su kenarlarında kurulduğunu ve teknolojinin ilerlemesiyle sudan faydalanma seviyesinin arttığını aktardı.

 

"Atalarımız ruh hastalarının tedavisinde suyu kullanmıştır"

Erdem, gelişmiş ülkelerin su potansiyellerinden azami gelir elde ettiklerini aktararak, "Kişi başına kullanılabilir su varlığı, dünya ortalamasıyla kıyaslandığında Türkiye´nin su zengini ülkeler arasında yer almadığı görülmektedir." değerlendirmesinde bulundu. "Su Elçileri" projesi aracılığıyla hayat için en önemli madde olan suyun, ülkenin eğitim gündeminde tutulduğunu ifade eden Erdem, insan vücudunun ve dünyanın dörtte üçünü suyun oluşturduğunu hatırlattı. Erdem, şöyle konuştu: "İnsan vücudunda bu oran kaybedildiğinde hastalıklar baş gösterir. Bu oran dünya üzerinde de bozulursa, yaşayamayız. Allah, her şeyi aklımızla görecek şekilde bahşetmiş. Topraktaki tüm elementleri demiri, çinkoyu, fosforu insan vücudunda vermiş. İnsanı yaratırken de çevreyi de aslında içinde vermiş. Projelerimizle biz bu farkındalığı idrak etmeli, ettirmeliyiz. Avrupa´da içine şeytan girmiş diye insanlar öldürülürken, cüzzamlılar adalara sürüklenirken, bizim atalarımız ruh hastalarının tedavisinde suyu kullanmıştır. Hayat ve inanç felsefesi olarak suya gereken önemi vermeliyiz. Huyumuz suyumuz olmalıdır." Daha sonra katılımcılara proje boyunca farklı mecralarda yayımlanan kamu spotları ile "Su Elçileri Belgeseli" izlettirildi.

 

Su Elçileri Projesi

Bu yılın ocak ayında başlayan ve 2 milyon 349 bin avro bütçeli projenin hedef kitlesi ilk, orta ve üniversite öğrencileri ile gençler, öğretmenler ve anneler olarak belirlendi. Türkiye´de çevrenin korunması, akılcı su kullanımının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında çocukların ve gençlerin farkındalığı arttırılırken, pilot üç bölgede yaklaşık 40 bin kişinin bilgilendirilmesi sağlandı. Proje kapsamında ayrıca su kullanımı ve çevrenin korunması hakkında ulusal ve uluslararası kamuoyuna yönelik farkındalık arttırıcı iletişim kampanyaları düzenlendi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.