DEPREM BÖLGESİNE ATANAN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI  
DEPREM BÖLGESİNE ATANAN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

DEPREM BÖLGESİNE ATANAN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığınca, ilk ataması deprem bölgesine yapılan ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölge koşullarına uyumunu sağlamak ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla "Deprem Bölgesinde Göreve Yeni Atanan Öğretmenlerin Mesleğe Başlama Eğitimi" başladı. 

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, ilk ataması deprem bölgesine yapılan ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölge koşullarına uyumunu sağlamak ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla eğitici eğitimleri verilmeye başlandı. 
 
UNICEF iş birliğinde hazırlanan mesleki gelişim çalışması; deprem bölgesinde göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölgedeki koşullara uyumlarını sağlamak, depremden etkilenmiş öğrencilerle etkili iletişim kurmak, psikososyal destek eğitim alan öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmek ve öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını desteklemeyi amaçlıyor. 
 
Eğitimler ekim ve kasım ayları süresince hizmet içi eğitim enstitülerinde devam edecek. Eğitim sonunda 1.650 rehber öğretmen, eğitici eğitimi almış olacak. Devamında eğiticiler görev yaptıkları illerde mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 30 saatten oluşan bir eğitim verecek. Ayrıca eğitim içerikleri öğretmenlerin daha sonra faydalanacakları bir kaynak kitap haline getirilerek ÖBA'da yayımlanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.