BAKAN TEKİN, ŞANLIURFA'DA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN TEKİN, ŞANLIURFA'DA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN, ŞANLIURFA'DA ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa'daki programı kapsamında gerçekleştirilen 'Öğretmenler Odası Buluşmaları'nda öğretmenlerle bir araya geldi.

Bakan Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Şanlıurfa'da "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Bakan Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili işleri öğretmenlerle bir araya gelerek çözdüklerini söyledi.
 
Şanlıurfa'daki eğitim yatırımlarına değinen Bakan Tekin, açıklamasına şöyle devam etti: "Burada öğretmen arkadaşlarımızın da benim de en çok keyif aldığım sohbetleri yaptık. Özellikle yaz aylarında Bakanlıkta attığımız adımlar üzerinde istişarelerde bulunduk. Öğretmen arkadaşlarımızın sorularına cevap verdik. Arkadaşlarımızın dile getirdiği bir iki hususta notumuzu aldık."
 
Türkiye'de 30'a yakın Millî Eğitim Müdürü'nün görev değişimini yaptıklarını vurgulayan Bakan Tekin, Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine de yeni atamanın yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti: "Kamuoyunda yapılan eleştirileri realiteden uzak, Bakanlıkla herhangi bir diyalog içerisine girilmeden yapılmış, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum. Bizler, herhangi bir ile Millî Eğitim İl Müdürü atarken, yönetici atarken, önce ilin ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Biz şunu gördük, Şanlıurfa'da çok ciddi bir derslik ihtiyacı var. Dolayısıyla bu ihtiyacı giderebilecek şekilde yatırım, inşaat, arsa üretme ve bu süreci Bakanlıkla koordineli bir biçimde yakından takip etmek konusunda en çok güvendiğimiz arkadaşlardan birini de Şanlıurfa'da İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve getirdik. Bu atamayı yaparken tamamen Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarını düşündük."
 
"Şanlıurfa'nın okul ve derslik ihtiyaçlarını gidereceğiz"
Şanlıurfa'daki öğrenci sayısının derslik sayılarına göre lokal olarak bazı okullarda yüksek olduğunu ifade eden Tekin, bu problemlerin de çözüleceğini aktardı. Yeni dönemde Şanlıurfa'nın okul ve derslik ihtiyaçlarını gidereceklerine işaret eden Tekin, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Türkiye bir hukuk devleti. Kimsenin zihninde ürettiği varsayımlardan hareketle biz insanları suçlu ilan edemeyiz. Bahsi geçen arkadaşımız, İl Millî Eğitim Müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Ben o dönem müsteşardım. Biz hemen anında Bakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdik. Bakanlık Teftiş Kurulu olayla ilgili değerlendirmesini yaptı. İki olay yargıya intikal etti, yargı süreci var. Her iki sürecin neticesinde de İl Millî Eğitim Müdürümüzün süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi. Dolayısıyla hukuken ve denetim süreci sonucunda suç tespit edilemeyen kişileri suçsuz olarak görürüz. Suç tespit edilmeyen kişiler bizim gözümüzde masumdur. Masum insanların hakkını hukukunu korumak da bizim görevimizdir. Biz başarılı bir il müdürümüzün arkasındayız. İl müdürümüzü buraya gönderirken de temel gerekçemiz, Şanlıurfa'nın ihtiyaçları konusunda kesinlikle başarılı olacağına inandığımız, bu konuları birebir birlikte takip edeceğimiz bir arkadaşımız olduğu için gönderdik."
 
Bakan Tekin daha sonra Eğitime Destek Programları'nın (EDEP) düzenlediği toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.