Bakan Avcı: Bakanlar unutulabilir, ama öğretmenler unutulmaz  
Bakan Avcı: Bakanlar unutulabilir, ama öğretmenler unutulmaz

Bakan Avcı: Bakanlar unutulabilir, ama öğretmenler unutulmaz

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bakanlar gelir geçer, ama öğretmenler unutulmaz. Öğretmenler her zaman kalbimizde, hatıramızda kalır“ dedi.

Bakan Avcı: Bakanlar unutulabilir, ama öğretmenler unutulmaz

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, bir grup öğrenciyi Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Bakan Avcı, bakanların unutulabildiğini, ancak öğretmenlerin asla unutulamadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Şimdi bir sınav yapalım. İster öğretmenlerinize dönünce veya akşam evlerinize döndüğünüzde annelerinize, babalarınıza bir soru sorun. Soru şu; ‘Siz ilkokula giderken, benim yaşımdayken Millî Eğitim Bakanı kimdi?’ Yüzde 99 ihtimalle onlar ilkokula giderken Millî Eğitim Bakanı kimdi hatırlamayacaklar. Arkasından da şunu sorun, ‘Peki ilkokula başladığınızda 1.sınıfta öğretmeniniz kimdi’ diye sorun. Yüzde 100 hepsi öğretmenlerinin adını hatırlayacaklar. Demek ki öğretmenler unutulmuyor. Millî Eğitim Bakanları unutulabilir ama öğretmenler hiç unutulmaz. Bana sorsanız ‘siz ilkokula başlarken Millî Eğitim Bakanı kimdi’ diye emin olun ben de hatırlamıyorum. Ama öğretmenim Nebahat Yıldızbayrak’ı unutmadım. Okulumuzun da başöğretmeniydi Allah rahmet eylesin, vefat etti yıllar önce. Öğretmenler unutulmaz. Bakanlar gelir geçer ama öğretmenler her zaman kalbimizde hatıramızda kalır. Onun için öğretmenlerinize selamlarımı söyleyin.” 

İlkokul, ortaokul ve lisedeki öğretmenlerini hatırladığını dile getiren Avcı, ilkokulda çok öğretmen değiştirdiğini ve hepsinden ayrıldığında da çok üzüldüğünü anlattı. Bakan Avcı, "Onun için şimdi biz Öğretmen Yer Değiştirme Yönetmeliğinde ilkokul öğretmenlerimizin, sınıf öğretmenlerimizin birinci sınıftan aldıkları öğrencileri, 4. sınıftan mezun olana kadar onlardan ayrılmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Yani 4 yıl aynı sınıfta aynı çocuklarla öğretmenlerimiz kalsın istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Avcı kabulde, “Buraya gelemeyen sınıf arkadaşlarınıza selamlarımı iletin. Arkadaşlarınızın da bayramını kutluyorum. Onlara benim de selamımı iletin. Öğretmenlerinize selamlarımı, saygılarımı iletin. Annelerinize, babalarınıza selamlarımı, saygılarımızı iletin. Millî Eğitim Bakanlığı’ndan bakan amcamızın, müsteşar amcamızın, il müdürü amcamızın selamları var diye iletin ” diye konuştu.

Kabulde bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i çocuklara tanıtan Avcı, “Müsteşar demek bakandan sonra bakanlığın bütün yönetimsel işlerinin bağlı olduğu, en üst kademedeki bürokrat demek” dedi.

 

”Bakanlar çok sık değişiyormuş” şehir efsanesini doğrulayalım”

 “Bizim Millî Eğitim Bakanlığı’nın bir şöhreti var. Hep deniyor ki; ‘Millî Eğitim Bakanları çok sık değişiyor’ diye çok söyleniyor. Dolayısıyla gelin biz bu şöhretimizi madem Millî Eğitim Bakanlığı’nda bakanlar çok sık değişiyormuş, bugün hiç olmazsa bu şehir efsanesini doğrulayalım” diyen Bakan Avcı, kabulde bulunan tüm çocukları Bakanlık koltuğuna oturtarak, “Her arkadaşımız bir fotoğraf çektirecek kadar Millî Eğitim Bakanı olsun. Böylece okullarınıza döndüğünüz zaman ‘Ben de Millî Eğitim Bakanı oldum’ dersiniz. Büyüdüğünüz zaman inşallah ‘ben bir zamanlar Millî Eğitim Bakanlığı da yaptım’ diye referans olarak kullanırsınız” diye konuştu.

Bakan Avcı’nın koltuğuna ilk oturan Mina Geçer, “Bugün bayram. Bugün benim, bizim günümüz. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılında sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz, onurluyuz. Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini gönülden gönüle, yürekten yüreğe, kuşaktan kuşağa taşımalıyız. Tüm arkadaşlarımın bayramını kutluyor. Tüm dünya çocuklarına sesleniyorum; katılın sevincimize, dünyamız mutlulukla dolsun, bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu. Bakan Avcı’nın koltuğuna toplam 16 öğrenci oturdu. Öğrencilerden Ezel Nur Selçuk, Bakan Avcı’ya çizdiği kara kalem çalışması resmi hediye etti.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, öğrencilere hediyelerini takdim etti. Kabulün ardında Van’dan gelen 3. sınıf öğrencisi Tuana Topaloğlu Bakan Avcı’ya  ‘Destek Ver’ adlı projesi hakkında bilgi verdi. Topaloğlu, “Projemin adı ‘Destek Ver’. Amacı tozlu raflara kaldırılmış kitapların değerlendirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması. Bazı köy okullarında bu kitaplara ihtiyaç duyan birçok kardeşimiz var ama bu kardeşlerimizin ders kitabından başka kitapları yok. O yüzden ben de bu kampanyayı düzenledim” dedi.

Programa, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da katıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.