ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI  
ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

ASELSAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

Türkiye'nin ortaöğretim alanında savunma sanayi sistemlerine yönelik ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesi olan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. 

Savunma sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ASELSAN arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle eğitim-öğretime başladı.
 
Okulu tercih eden öğrenciler, aileleri, MEB ve ASELSAN'dan yetkililer ile öğrencilerin danışmanlığını üstlenen ASELSAN çalışanları okulda düzenlenen oryantasyon programında bir araya geldi. 
 
Okulda elektrik elektronik teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında eğitim verilecek. Mezunların uluslararası rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla bu alanların öğretim programları, mezunlarının yabancı dile hakim olacağı şekilde güncellendi. Öğrenciler, mesleki eğitimlerini ASELSAN tesislerinde yapacak, meslek derslerini ASELSAN uzmanları ile işleyecek. Kayıt hakkı kazanan 119 öğrenciden başarı kriterlerini sağlayanlar öğrenim hayatları boyunca bursla desteklenecek.
 
Okulun ilk haftası boyunca düzenlenen oryantasyon programı sayesinde ASELSAN'ı tanıma imkanı bulan, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan öğrencilere ASELSAN'ın Türk savunma sanayisindeki önemi ve gençlerden beklentileri de aktarılıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde elektrik-elektronik teknolojisi alanına yüzde 0,46'lık dilimden öğrenci alındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.